2021.09.24., péntek - Gellért, MercédeszZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Az egészségturizmus lehetőségei

2018. február 25. vasárnap, 17:07
Szerző: -pet-; Fotó: A.L.
Első alkalommal rendezett a PTE Egészségtudományi Kara egészségturisztikai szakkiállítást szombaton a megyeszékhelyen. Az I. Zalaegerszegi Egészségturizmus és Utazás Kiállítás célja sokrétű volt: az előadásokkal egybekötött találkozón többek között a környékbeli gyógyszállók tevékenysége, illetve az egészségturizmus fejlesztési lehetőségei kerültek szóba.

A Zalaegerszegi Képzési Központban megrendezett programon az egészségturizmus egészségügyben és turizmusban elfoglalt helye egyaránt központi kérdés volt. A szálláshelyek kínálatáról és az aktív szabadidős tevékenységek egészségre gyakorolt jótékony hatásáról is hangzottak el előadások. Innovációról, idegenforgalmi és „wellness” trendekről szintén szó esett.

Szakkiállítást szervezett a PTE

Zalaegerszeg turisztikai lehetőségeiről Balaicz Zoltán polgármester, a Megyei Jogú Városok Turisztikai Bizottságának elnöke beszélt a szakmai napon; vázolva a 2022-ig tervezett, illetve a folyamatban lévő főbb projekteket. Mint mondta: a cél az, hogy a város ne csak a gazdaság, hanem az idegenforgalom szempontjából is felkerüljön az ország innovációs térképére. A polgármester kiemelte, hogy mindehhez elengedhetetlen az úthálózat – így az R76-os, valamint a Zalaegerszeg-Vasvár közötti gyorsforgalmi út – fejlesztése.  Az egészségturizmushoz kapcsolódó projektek közül az Alsóerdei Sport- és Rekreációs Központ kialakításáról, a Hűvös kastély felújításáról, a városi uszoda, valamint a Gébárti-tó környékének fejlesztéséről beszélt. De, szó esett a Zala-holtágat felélesztő Zöld Zala projektről, a Göcseji Falumúzeum bővítéséről és a Vizslapark revitalizációjáról is.

A nap folyamán előadások hangzottak el a gyógyvizek jótékony hatásairól, a lovasturizmus és a golf egészségturisztikai szerepéről, valamint a TB által támogatott kezelésekről. Grünwald Pál, az Egerszegi Bringaklub és Természetjáró Sportegyesület elnöke pedig a kerékpározás, természetjárás és egészségturizmus szoros kapcsolatát vázolta.

A rendezvény kiállításán pedig bemutatkoztak a Zala megyében tevékenykedő utazási irodák és utazásszervező cégek, a látogatók így az aktuális programokkal és ajánlatokkal is megismerkedhettek.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK