2024.06.21., péntek - Alajos, LeilaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Idén is a Violkonyha nyerte a forralt bor versenyt

2024. január 08. hétfő, 18:01
Szerző: -pet-; Fotó: pP
Bár az Egerszegi Advent megújult formában várta az érdeklődőket, azért a régi hagyományokat sem felejtették el a szervezők. Idén is meghirdették az Egerszegi Advent legjobb forralt bora versenyt, melynek eredményhirdetésére január 8-án került sor a városházán.

Közel 600 liter forralt bort adtak el

Balaicz Zoltán polgármester többek között elmondta: a Városmarketing Iroda javaslatára 2017 óta hirdetik meg az adventi forgatag vendéglátói között a versenyt. Idén összesen 514 szavazat érkezett arra az internetes felületre, melyet a megmérettetésre hoztak létre. Az eredmény meglepetés volt, hiszen a tavalyi évhez hasonlóan most is a Violkonyha nyert. Ilyen egymás utáni győzelemre még nem volt példa a verseny történetében – tette hozzá a polgármester, átadva a díjat Viola Kitti cégvezetőnek.

A díjazott elárulta: a tavalyihoz hasonlóan most is népszerű volt az epres rozé forralt boruk, de egy újdonsággal is készültek. Áfonyás ízesítésű forralt vörösborral kedveskedtek a vendégeknek, mely a legkelendőbb ital volt náluk az advent idején. Csak ebből 350 litert adtak el, összesen pedig közel 600 liter forralt bor fogyott a Violkonyhában. A kereskedő úgy látja, hogy a megújult adventi forgatag beváltotta a reményeket; az új fény- és látványelemek, valamint a változatos programok miatt sokkal többen látogattak ki a Dísz térre, mint tavaly. A vendéglátóhely köszöni a bizalmat és mint azt Viola Kitti elárulta, már az idei karácsonyi szezonra is van új forralt bor ötlete.

A versenyen a második legtöbb szavazatot a Piknik forralt bora kapta, a harmadik helyezett pedig a Tütü gasztrobusz lett.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK