2023.03.30., csütörtök - ZalánZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

A béke és a szolidaritás jegyében

2022. augusztus 27. szombat, 11:02
Szerző: -pet-; Fotó: pP
Népes testvérvárosi delegáció érkezett Zalaegerszegre a város első írásos említésének 775. évfordulója, valamint a hétvégi Vadpörkölt és Borfesztivál alkalmából.

Testvérvárosi találkozó Zalaegerszegen

Tizenegy testvértelepülés városvezetői voltak jelen

A zalai megyeszékhely tizenhét testvértelepülése közül tizenegy város – Marl és Kusel (Németországból), Klagenfurt (Ausztriából), Gorizia (Olaszországból), Krosno (Lengyelországból), a felvidéki Dunaszerdahely, az erdélyi Marosvásárhely, Barót és Nyárádszereda, valamint a muravidéki Lendva és a kárpátaljai Beregszász – vett részt a díszteremben rendezett ünnepségen. A delegáció tagjai a mostani háborús időkben különösen fontosnak érzik a baráti kapcsolatok ápolását. Örömmel fogadták, hogy Ukrajnából a beregszászi városvezető is ellátogatott az eseményre.

Beregszásszal a 15 éves évforduló apropóján újra aláírták a testvérvárosi kapcsolatot igazoló dokumentumot

Balaicz Zoltán polgármester a delegáció képviselőit köszöntve kiemelte: a város az elmúlt évtizedekben kiterjedt nemzetközi kapcsolatrendszert épített ki több európai országgal, de az is fontos törekvés volt, hogy a határon túli aktív magyar közösségekkel partnerségi viszonyban legyenek. A testvérvárosi kapcsolatok főleg a gazdasági, kulturális területekre és a sportéletre fókuszálnak. Mint fogalmazott: az örök európai értékek összekötnek minket, és ezt a hagyományt szeretnék a jövőben is közvetíteni a béke és a szolidaritás jegyében.

Kusellel is újrakötötték a szerződést

Az eseményen évfordulós oklevelek aláírására is sor került, hiszen Beregszásszal 15, Kusellel pedig 25 éve köttetett meg a kapcsolat, melyet most egy új szerződéssel erősítettek meg a városvezetők. Babják Zoltán beregszászi polgármester és Jochen Hartloff kuseli polgármester köszöntőjében szintén a barátság és az összefogás fontosságát hangsúlyozták. 

A delegáció tagjai a Vadpörkölt és Borfesztivál nyitó felvonulásán is részt vettek.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK