2021.10.25., hétfő - Blanka, BiankaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Díjat vehetett át Resznek Község Önkormányzata a közfoglaltatási programokban való kimagasló munkájáért

2020. december 23. szerda, 16:48
Közlemény
A Belügyminisztérium 2020. évben – a Zala Megyei Kormányhivatal javaslatára - START PLUSZ díj elismerésben részesítette Resznek Község Önkormányzatát. A település 2014-től kezdődően vesz részt a közfoglalkoztatási programokban, melyeket korábban még alacsonyabb létszám bevonásával valósítottak meg, jelenleg viszont már 24 főt foglalkoztatnak ebben a formában.

Folyamatos fejlődésük eredményeként – s egyben kapacitásuk maximális kihasználása érdekében - rendszeresen keresik azokat a lehetőségeket, amelyek révén a környező településeket is hatékonyan szolgálhatják ki feldolgozó tevékenységükkel. Szakmai tudásuk, a kihívásokra adott válaszaik valamennyi Zala megyei, valamint megyén kívüli önkormányzat, illetve vállalkozás számára példaértékűek lehetnek, és nyitottan állnak ahhoz, hogy elért eredményeik – a tapasztalataik megosztása révén - más települések sikereihez is alapul szolgálhassanak. Az önkormányzat eredményességének mutatója továbbá, hogy az évek során végrehajtott tudatos fejlesztéseik eredményeként eljutottak a településen elvégzendő karbantartási feladatoktól a szinte önálló működést is lehetővé tevő feldolgozó kapacitásig.

Az elismeréssel járó pénzügyi támogatást az önkormányzat - eddigi tudatos építkezésére alapozva, a géppark bővítése által - a közfoglalkoztatotti munka hatékonyságának növelésére kívánja fordítani, mely egyben költségmegtakarítást is eredményez a község működésében.  
A díjat 2020. december 21-én dr. Sifter Rózsa, Zala megye kormánymegbízottja, és Vigh László miniszteri biztos, országgyűlési képviselő adta át Resznek község polgármestere, Kercsmár István részére.
 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK