2024.04.25., csütörtök - MárkZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Bővül az EgerszegFeszt területe

2022. június 12. vasárnap, 16:16
Szerző: -pet-; Fotó: pP
Megújult formában tér vissza az Egerszeg Fesztivál, mely ezentúl EgerszegFeszt néven, friss helyszínekkel és dizájnnal készül a közönség fogadására. A szervezők a városházán számoltak be a programsorozat részleteiről.

 Új helyre költözik a Nagyszínpad

Mi sem jelzi jobban, hogy ismét elindult az élet, minthogy egymás után jönnek a belvárosi fesztiválok – fogalmazott Balaicz Zoltán polgármester. Mint mondta, június 17-19 között térben kiszélesedve, tartalmában pedig megújulva rendezik meg két év kihagyás után a kedvelt zenei, gasztronómiai és kulturális eseményt. Felvezetésként pedig már június 16-tól színházi programok is várják az érdeklődőket.

Utóbbi részleteiről Besenczi Árpád, a Hevesi Sándor Színház igazgatója számolt be. Elhangzott: egy pályázatnak köszönhetően, június 16-17-én, Nyitott Fesztivál címmel benépesül a színház előtti tér, valamint a nézőtéri büfé. Irodalmi találkozókkal, bábjátékkal, színi előadással, képzőművészeti programmal készülnek. Péntek délután pedig kulisszajárásra is sor kerül.

A megújult EgerszegFeszt részleteiről Tompagábor Kornél, a szervező Kvártélyház Kft. ügyvezetője számolt be a sajtónak. A legnagyobb változás az lesz, hogy a Nagyszínpad a Széchenyi térről a Kazinczy térre, vagy ha úgy tetszik a Rákóczi út elejére „vándorol”. A nagyobb koncerteknek ez a színpad ad otthont, ezzel pedig elkerülhető lesz az eddigi zsúfoltság a Kossuth utcán. A Dísz téren továbbra is várja majd egy Fesztiválszínpad a közönséget, ezenkívül a zsinagóga parkolójában egy Harmadikszínpadot is felállítanak. A három helyszín más-más stílusú eseményeknek ad helyet, és biztos, hogy minden korosztály talál magának megfelelő programot. A Dísz tér, Kossuth utca, Széchenyi tér vonal pedig az eddigiekhez hasonlóan bor- és gasztronómiai utcává alakul.

A fesztivál három napja alatt fellép többek között a Blahalouisiana, a Follow the Flow, a The Carbonfools, de a helyi színészeket, néptáncosokat, fúvósokat is láthatja és hallhatja a közönség.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK