2024.04.18., csütörtök - Andrea, IlmaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Hamarosan Egerszeg Fesztivál és Kvártélyház Nyár

2019. június 04. kedd, 20:18
Szerző: -pet-; Fotó: pP
A közelgő Egerszeg Fesztivál és Kvártélyház Nyár programjairól számolt Balaicz Zoltán polgármester és Tompa Gábor fesztiváligazgató, a Kvártélyház Kft. ügyvezetője a városházán.

A június 7-10. között megrendezésre kerülő Egerszeg Fesztivállal kapcsolatban a polgármester elmondta: idén a pünkösd miatt a hétfői nappal bővül a kavalkád. Az ünnep ugyanakkor módosít is némiképp a hagyományos menetrenden: a testvérvárosi delegációkat nem most, hanem majd az őszi fesztiválra várják. Ettől függetlenül az olaszok a megszokott gasztronómiai standjukkal jelen lesznek a borutcában.

Programok a sokszínűség jegyében

A programot most is a sokszínűség jegyében állították össze, melynek továbbra is része a Prószafesztivál, a fúvószenekari találkozó, illetve a különféle hagyományőrző egyesületek bemutatkozása. Sor kerül továbbá a kéklámpás felvonulásra és a baleseti szimulációra is.

Három színpadon (Széchenyi téri Nagyszínpad, Dísz téri sörsátor, zsinagóga melletti Harmadikszínpad) változatos műfajú koncertekkel várják a közönséget négy napon át – fogalmazott Tompa Gábor. Fellép többek között a Csík zenekar, a 30Y és a Boban Markovich Orchestar is. A Harmadikszínpadon klasszikus- és, folkzenei nap, gyermekprogramok, hétfőn pedig a Zegasztár tehetségei várják az érdeklődőket.

Kiemelte: a rendezvény ideje alatt 23 óra és 1 óra 30 között, a Kovács Károly térről a Landorhegyre és a Kertvárosba fesztiváljárat közlekedik. A buszra karszalaggal lehet felszállni, melyet a Kvártélyház Dísz téri jegypénztárában tudnak megvásárolni a fesztiválozók. A szervezők azt szeretnék, ha minél többen igénybe vennék a körjáratot, és autó helyett inkább ezzel közlekednének. Így nem lesz gond sem a parkolás, sem pedig az, ha valaki kedvet kap egy-egy pohár ital elfogyasztásához.

Ami a nyári színház idei programjait illeti: három előadással idén is lesz Zalaegerszegi Kortárs Művészeti Fesztivál (ZAKO). Június 28-án Udvaros Dorottya és Földes Eszter szereplésével „Az utolsó tűzijáték” című darabot láthatják a nézők. Június 29-én Miklósa Erika és Fekete-Kovács Kornél „Másképp” című koncertjére kerül sor. A nagy érdeklődésre való tekintettel ez a produkció a Hevesi Sándor Színházban lesz. Június 30-án pedig a „Call Girl” kerül a kvártélyház színpadára, Mészáros Piroska előadásában. Júliustól a tavalyi évad egyik sikerdarabjára, a Szép nyári napra (vagyis a Neoton musical-re) válthatnak jegyet az érdeklődők. 

Balaicz Zoltán hozzátette: a kvártélyház felújítása nem érinti a színházi programot, hiszen az udvari részt csak augusztus végén állványozzák fel.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK