2024.06.23., vasárnap - ZoltánZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Felforgatták a házat

2023. április 10. hétfő, 18:37
Szerző: Bánfi Kati; Fotó: B.K.
Húsvéthétfő délután könnyed program várta a családokat a Göcseji Falumúzeumban. 14 órától vette kezdetét tömegrajttal a tojáskereső tájfutás, mely a rendezvény alapjául szolgált.

Húsvéthétfő a falumúzeumban

A meghirdetett tömegrajt szó szerint teljesült. Ki fejvesztve rohant, ki komótosabban futott, ki egészen nyugodtan sétálgatva (talán az esélytelenek nyugalmával) indult neki a szabadtéri múzeum területén elrejtett 951 csokitojás (a Magnetic Áruház felajánlása) megtalálására. A programot a Zalaegerszegi Tájfutó Club szervezete. A figyelmességük kiterjedt arra is, hogy a legkisebbeknek külön két pajtában adtak lehetőséget a keresgélésre, illetve a később jövők kedvéért időnként pótolták a kiürült titkos „fészkeket”. A résztvevők között ajándékot sorsoltak ki a verseny végén - tudtuk meg Sümeginé Horváth Anitától, a múzeum munkatársától. 

Társprogramként nyuszi simogató, mézes kiállítás és arcfestés várta az érdeklődőket. A fő látványosság pedig amellett, hogy a csoki keresők minden fűt-fát bokrot, ólat, egyebet megnéztek a kincstalálás reményében, a néptánc csoportok locsolkodása volt. A férfiak dalolva, iszogatva hangoltak az akcióra. A lányok-asszonyok pedig izgalommal várták a sorsuk, hogy vajon szódásüveg lesz vagy vödör. Mindkettő volt, csak fordított sorrendben. A viszonylagos hidegben történt éltető szimbolikájú hideg víz áldás gyorsan megtette hatását, mert még egy-két tánc is belefért a végére.

A falumúzeum fogadóépületében április 28-ig még hímes tojás kiállítás tekinthető meg, Dömötör Andrea népi iparművész alkotásai. 
 

MEGOSZTÁS

KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK