2022.08.15., hétfő - MáriaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Írások a sokszínűség jegyében

2019. január 28. hétfő, 16:15
Szerző: -pet-; Fotó: pP
A magyar kultúra napja alkalmából mutatta be idei első lapszámát a Pannon Tükör. A Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtárban rendezett eseményen a lendvai Bencze Lajos költő legújabb kötete, az Írott szóval is debütált.

 A szerzővel – aki ezúttal nem költeményekkel, hanem esszékkel jelentkezett – dr. Göncz László író, politikus beszélgetett.

Megjelent a Pannon Tükör idei első száma

A lapszám és kötetbemutatón Kiss Gábor könyvtárigazgató és dr. Gyimesi Endre, a Pannon Írók Társaságának elnöke köszöntötte a közönséget. A kulturális és művészeti folyóirat legfrissebb számát Bubits Tünde főszerkesztő, és Nagygéci József főszerkesztő-helyettes mutatta be.

A rendezvényen Bencze Lajos (középen) új kötete is bemutatásra került

Elhangzott: a kortárs kultúrára jellemző sokszínűség, sokszólamúság jól leképeződik a mostani lapszámon is. Zalai vonatkozású irodalmi újdonságok, muravidéki kultúra, helytörténet, zene és képzőművészet egyaránt jelen van. Nagy Betti zalaegerszegi költő például most első alkalommal jelentkezik prózával. A fiatalok közül Dezső Kata költő új verseivel, Péter Zsombor Rossz versek című filmajánlójával ismerkedhetnek meg az olvasók. De, Tóth László zongoraművész Bogányi Gergely zalaegerszegi koncertjéről írt zenekritikáját is olvashatjuk. A folyóiratot többek között Nemes László festőművész alkotásai illusztrálják, aki nemrégiben ünnepelte 70. születésnapját.

A lapszámbemutatót könyvbemutató követte. Bencze Lajos költő tavaly megjelent esszé- és tanulmánykötetéről a szerzővel Göncz László író beszélgetett. Az Írott szóval című könyv tulajdonképpen afféle második rész, hiszen Bencze Lajosnak korábban már megjelent az Írott szóval a megmaradásért című könyve, melyben a muravidéki magyarság- és irodalom fennmaradásának kulcskérdéseit elemzi. A mostani könyv tanulmányai ezen némiképp túllépve már a fejlődés felé, a minőségi változások felé fordulnak.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK