2024.06.21., péntek - Alajos, LeilaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Belvárosi programkavalkád fényekkel, ízekkel

2022. november 23. szerda, 22:05
Szerző: -pet-; Fotó: pP
Helyi vállalkozók és cégek támogatásának köszönhetően minden eddiginél több programmal készülhettek a szervezők az idei Egerszegi Adventre. A részletekről a városházán tartottak sajtótájékoztatót, melyen Balaicz Zoltán polgármester felidézte: a város 2015-ben újította meg a korábbi Aranykaput és az adventi programkínálatot.

 Indul az Egerszegi Advent

A cél az volt, hogy küllemében, tartalmában „felfrissüljön” a vásár, illetve hogy gasztronómiai elemekkel és közösségi programokkal bővítsék a karácsonyvárás heteit. Sajnos a koronavírus-járvány miatt volt némi szünet, most pedig majdnem az energiaválság húzta keresztül a számításokat. A vállalkozók szponzorálásának köszönhetően (tizenhat cég, mintegy 10 millió forintot biztosított), azonban sokszínű programot sikerült összeállítani, sőt a fények is a helyükre kerültek. Tulajdonképpen csak a jégpálya és a fényfestés hiányzik az idei repertoárból. A Dísz téri vásár november 24-től december 24-ig várja a látogatókat – hangzott el.

A kínálatról Prenner Beáta, a KISOSZ vezetője számolt be. Mint fogalmazott: szerencsére az árusok túlnyomó többsége visszatért a térre, sőt újak is csatlakoztak, így bőséges lesz a kínálat. Mivel nem lesz jégpálya, a színpadot annak helyére állították fel, és a bódék is más elrendezést kaptak. Rengeteg vendéglátóhely települ ki a Dísz térre, ezenkívül kézműves portékákat, ajándéktárgyakat is lehet majd kapni. A színpadon pedig karácsonyváró koncertekkel és más műsorokkal készülnek a város egyesületei, oktatási intézményei, óvodái.

A kulturális intézményekben is adventi lesz a hangulat. A Göcseji Múzeum rendezvényeiről dr. Kostyál László igazgató, a Mindszentyneum programkavalkádjáról Csengei Ágota intézményvezető, a Keresztury VMK soron következő eseményeiről pedig Flaisz Gergő igazgató tájékoztatta a sajtót. A részletes programokról az intézmények, valamint a város honlapján, illetve Facebook-oldalain olvashatnak bővebb információkat az érdeklődők.

Természetesen a vendéglátóhelyek is készülnek az adventi hetekre. A színháznál a Tütübusz várja a vendégeket, a belvárosban pedig a Mimosa, a Contrast, a Spájz és a Díszpinty gondoskodik a meleg italokról és a finom ételekről.

Már feldíszítették a város karácsonyfáját is. A polgármesteri hivatal előtti téren ezúttal egy 1987-ben ültetett, 10,5 méter magas fenyő látható, melyet egy cég tulajdonosa ajánlott fel a város számára.

Balaicz Zoltán jelezte: nemcsak a hivatal előtti téren, hanem az egyes városrészekben is állnak karácsonyfák. Itt a helyi közösségek szerveznek adventi gyertyagyújtásokat.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK