2022.12.01., csütörtök - ElzaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Írországba utazik a Griff társulata

2019. február 11. hétfő, 18:13
Szerző: -pet-; Fotó: pP
Dublinba utazik a Griff Bábszínház társulata március elején. Az út részleteiről, és a februárban bemutatott legújabb előadásukról a közelmúltban tartottak sajtótájékoztatót.

Szűcs István igazgató elmondta: az írországi fővárosban élő magyar közösség meghívására utaznak Dublinba március elsején. Működik ott egy magyar nyelvű óvoda és iskola, ahová szombatonként járnak a gyerekek nyelvet tanulni, illetve különféle kulturális programokat is szerveznek ott élő magyar családoknak. De természetesen a környezetükben élő írek is gyakran ellátogatnak egy-egy rendezvényre. Ebben az intézményben mutatja be a Griff Bábszínház a kisebbeknek (és nem csak magyar anyanyelvűeknek) szóló Pötty című babaszínházi darabot, és a Szemenszedett mese előadásukat.

Bemutatták az idei első előadásukat is

A "Léghajó" szereplői

Február 9-én debütált a társulat idei első produkciója, a Léghajó a Bodza utcában című mese, ami Kiss Ottó író, József Attila-díjas költő 2016-ban megjelent könyvéből született. Színpadra Schneider Jankó, és Nagy Viktória Éva alkalmazta, a darabot pedig Schneider Jankó is rendezte.

A rendező a sajtótájékoztatón elmondta: a történet frissessége és mondanivalója olyan, hogy úgy érezte muszáj színpadra vinni. Gyerekbarátságról, gyerekszerelemről szól a sztori. Na, meg arról, hogy ha kitűzünk egy célt magunk elé, és ahhoz nagyon ragaszkodunk, akkor az valóra is válik. Még ha földön, vízen, levegőn át is vezet az út odáig.

A színészeknek – Berta Csongor, Fekete Ágnes, Tóth Mátyás – nagy munka a bábjáték, mert egy komplex technikáról van szó. Izgalmas díszletekkel, erős színekkel és úgynevezett bunraku (fejpálcás) bábokkal dolgoznak. Ahogy Tóth Mátyás fogalmazott: nagy koncentrációt igénylő, ám felszabadító színészi játékról van szó ebben az előadásban. Összehangolt, közös munkára van szükség ahhoz, hogy minden megfelelően működjön.

A Léghajó a Bodza utcában mesét nemcsak kicsiknek ajánlják. A rendező szerint nincs korosztályi plafon, az idősebbeknek is szórakoztató és tanulságos a történet.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK