2024.04.30., kedd - Katalin, KittiZalaegerszeg időjárása

Archivum

Befektetőbarát település Zalaegerszeg

2016. június 23. csütörtök, 12:36
Címkék:

Zalaegerszeg önkormányzata a TOP-program keretében 934 millió forint támogatást nyert képzés, átképzés, illetve munkaerő-piaci szolgáltatások és munkáltatói támogatások céljára, 2020-ig történő felhasználásra. Ennek apropóján tartottak sajtótájékoztatót a Zalaegerszegi Fejlesztési Iroda működéséről, szolgáltatásairól.

 ada gyarnez net1

A fejlesztési irodában várják a vállalkozások érdeklődését

Balaicz Zoltán polgármester elmondta, hogy a város számára a TOP-programban rendelkezésre álló 11,2 milliárd forint nagy részét a helyi gazdaság fejlesztésére, munkahelyek megtartására illetve újak létrejöttére kívánják fordítani. Ezen belül külön támogatási összeget jelent a 934 millió forint. Ebből létesült a Zalaegerszegi Fejlesztési Iroda a Deák téri épületben, ahol július elsejével gyorsabb üzemmódra kapcsolhatnak. Az iroda három szakértője pályázati tanácsadással, szükség esetén pályázatíráshoz nyújtott segítséggel várja a cégek képviselőit ettől kezdve.

A polgármester, mint mondta, e két fontos feladatban együttműködni kívánnak a Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvánnyal, a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamarával valamint a Széchenyi-programirodával, hogy a zalaegerszegi vállalkozások projektcéljai megvalósulhassanak.

A harmadik feladatként egy adatbázist is összeállítanak a benyújtott pályázatokról azzal a szándékkal, hogy törvényes keretek között lobbi tevékenységet is folytathassanak a kedvező támogatási döntések érdekében.

fejlesztesi iroda net

Balaicz Zoltán a KLIK Zalaegerszegi Tankerületével valamint a Zalaegerszegi Szakképzési Centrummal való szoros együttműködés fontosságát is hangsúlyozta, hogy az iskolákban és felnőttképző intézményekben valóban a piaci igényeknek megfelelő képzések, átképzések induljanak, megoldásként a cégek munkaerőhiányára.

A polgármester kiemelte, hogy az elmúlt évben 1800 új munkahely jött létre Zalaegerszegen és 2016-ban is ezres nagyságú bővülést várnak. A TOP-program lehetőségei mellett jelentős gazdaságfejlesztési tényezőnek nevezte a 40 milliárd forintból megépítendő járműipari tesztpályát, ami együttesen eredményezi, hogy a következő évtizedek nyertese Zalaegerszeg lehet. Végül bejelentette, hogy a Nemzeti Befektetési Ügynökség "Befektetőbarát Település" címet adományozott a városnak.

A fejlesztési irodát a Kontakt Humán Nonprofit Kft. működteti. Aladi Gusztáv ügyvezető igazgató az elhangzottakhoz hozzáfűzte, a képzési, átképzési, foglalkoztatási támogatásokat paktum keretében biztosítják a vállalkozások számára, szoros együttműködésben a Zala Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztályával, de munkánkat segíti a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, a Zalaegerszegi Szakképző Centrum és több egyéb helyi képzőcég is.

A kft. munkatársai és megbízottjai a következő időszakban személyesen 80-100 céget fognak felkeresni, hogy felmérjék munkaerő- és képzési igényeiket, továbbá beruházási céljaikat. Mint mondta, a következő három évben intenzív együttműködést kívánnak folytatni, hogy több ezer munkahely teremtéséhez tudjanak hozzájárulni ezen idő alatt.

(A felső kép korábbi felvétel az Ada zalaegerszegi üzemének 2015 augusztusi átadásáról)

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK