2020.08.14., péntek - MarcellZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Több mint egy iskola

2018. február 14. szerda, 17:19
Szerző és fotó: Antal Lívia
Egy új kétszintes épülettel bővítik a zalaegerszegi Izsák Imre Általános Iskolát, melynek földszintjén tánctermet alakítanak ki, míg emeletére a könyvtárat költöztetik át a jelenlegi helyéről. A beruházás alapkövét a diákok táncos műsorával színesített ünnepségen tették le.

Az Izsák több mint egy iskola, hiszen az épület az oktatás mellett helyet ad az óvodai ellátásnak, a közművelődés színterének és a civil szervezetek tevékenységének is, fogalmazott Balaicz Zoltán polgármester köszöntőjében. Mint mondta, most 126 millió forintból egy olyan beruházás válhat valóra, ami régi vágya volt Csácsbozsok összetartó közösségének. Végül köszönetet mondott valamennyi közreműködőnek, hogy a két évvel ezelőtt tett ígéret teljesülhet, és a következő tanév egy már funkciójában is átalakított épületben kezdődhet meg.

Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos az alapfokú oktatás minőségének fontosságát emelte ki, hiszen ezen múlik a jövő nemzedékének sikere, boldogulása. A beruházás elindítását is sikernek nevezte, amit az a közös szándék alapozott meg, miszerint megfelelő infrastrukturális feltételek álljanak rendelkezésre a színvonalas oktatáshoz.

Kajári Attila, a Zalaegerszegi Tankerületi Központ igazgatója türelmet kívánt az építkezéshez, ami zajjal és egyéb kellemetlenséggel fog járni. A részletekről elmondta, hogy az új kétszintes 190 négyzetméteres épület a meglévő stílusához igazodva, kontyolt magas tetős kialakítású lesz. Földszintjén közösségi teret és tánctermet alakítanak ki vizesblokkokkal. Az iskola könyvtárát az emeletre költöztetik, amit kiegészítenek egy modern olvasóteremmel. Az akadálymentesítésre úgy is gondoltak, hogy a későbbiekben egy liftet is be tudjanak szerelni, melynek helyét e kivitelezés során alakítják ki.

Herkliné Ebedli Gyöngyi, Balaicz Zoltán, Vigh László és Kajári Attila

Az elmúlt 5-6 évben 50 fővel emelkedett az iskola létszáma, ahová immár valamivel több mint 200 gyermek jár, évfolyamonként három párhuzamos osztályba. Az iskola népszerűsége örömmel tölti el a pedagógusokat, nem különben Herkliné Ebedli Gyöngyi intézményvezetőt, a településrész önkormányzati képviselőjét. Mint mondta, a gyermeklétszám mellett a civil közösségek száma is gyarapodott az elmúlt időszakban, ami még színesebbé tette a városrész közösségi életét. A bővítést éppen ezért kérték a város önkormányzatától, mellyel így két fontos elvárása teljesülhet várhatóan a szeptemberi tanévkezdésre az itt élőknek, emelte ki.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK