2022.12.06., kedd - MiklósZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Új rovatvezető a Pannon Tükörnél

2021. augusztus 27. péntek, 17:36
Szerző: -pet-; Fotó: pP
Új vezetője van a Pannon Tükör folyóirat versrovatának. Juhász Tibor költő, szerkesztő a lap legfrissebb számának megjelenése alkalmából mutatkozott be.

Lapszám- és kötetbemutatót is tartottak

A Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtárban rendezett kulturális találkozón Kiss Gábor könyvtárigazgató, majd dr. Gyimesi Endre, a lapot kiadó Pannon Írók Társaságának elnöke köszöntötte a megjelenteket. A köszöntés most azért is fontos volt, mert a lapszámbemutató nem csak az online térben zajlott, hanem az érdeklődők aktív részvétele mellett. A szervezők már régóta vártak erre a pillanatara.

A friss lapszám versrovatát már Juhász Tibor szerkesztette

Az új rovatvezető, Juhász Tibor többek között elmondta: Salgótarjában született, jelenleg a Debreceni Egyetem doktorandusz hallgatója. Tanulmányai mellett a KULT.er felelős szerkesztője, valamint a Kortárs Online és a pozsonyi Irodalmi Szemle online változatának szerkesztőjeként is tevékenykedik. A fiatal szerzőnek már több önálló kötete is megjelent. Azt szeretné, ha a Pannon Tükör szerzői, és a rovatvezető között kialakulna egyfajta dialógus, amitől még jobbá válhatnak a szövegek.

Gyimesi Endre, Nagygéci Kovács József, Bubits Tünde és Juhász Tibor

A folyóirat legújabb számáról Bubits Tünde főszerkesztő szólt. A lapban új műfordítások, versek, kritikák, interjúk olvashatók. Kiemelte többek között a helytörténetrovatot, melyben Kulcsár Bálint levéltáros írt tanulmányt egy 19. századi, Zalaegerszegen járt vándorszínész-társulat előadássorozatáról. A „keszthelyi sorok” között pedig megtalálható Szálinger Balázs, Cséby Géza és Müller Róbert egy-egy írása is. A Pannon Tükröt most Király-Horváth Hajnalka festőművész alkotásai díszítik, akivel egy nagyobb interjú is készült a 40. születésnapja alkalmából.

Király-Horváth Hajnalka festőművész alkotásai illusztrálják a lapot

A lapszámbemutatót kötetbemutató követte, a közelmúltban megjelent ugyanis Nagygéci Kovács József (kritikus, a Pannon Tükör főszerkesztő-helyettese és online főszerkesztője) „Fésülködj, ne hadarj, húzd ki magad!” című könyve. A kiadvány az elmúlt öt-hat év általa írt kritikáiból válogat. Elhangzott: a tréfásnak tűnő cím egy Hankiss Elemér idézet, illetve anekdota. Hankisst édesapja ezekkel a jótanácsokkal engedte el az életbe. Ennél persze többről szólnak. Nagygéci Kovács József kritikusként például a rendezettségre, a kiállásra, az artikulációra asszociál, melyek mind számon kérhetők egy-egy alkotáson. A könyv prózai művek, versek és más írások kritikáit is tartalmazza.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK