2024.04.18., csütörtök - Andrea, IlmaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Gálaest és díjátadások a kultúra napján

2019. január 23. szerda, 09:05
Szerző: -pet-; Fotó: Seres Péter
A magyar kultúra napja alkalmából rendezett gálaest keretében adták át az idei Kultúra mecénása díjat, valamint a közművelődés terén dolgozó kulturális szakemberek tevékenységét elismerő okleveleket.

A Hevesi Sándor Színházban rendezett ünnepségen a múzeumi ágazatban végzett munkájáért elismerést vehetett át Marx Mária etnográfus (Göcseji Múzeum), Göcsej, Hetés, sőt egész Zala megye néprajzi értékeinek feltárása érdekében végzett tudományos tevékenységéért.

Balaicz Zoltán, Tófeji Edina, Sebestyénné Horváth Margit és Nagy Johanna a díjátadón. (Marx Mária családi esemény miatt nem volt jelen a gálaesten.)

A közművelődési ágazat részéről oklevelet kapott Nagy Johanna, a Gönczi Galéria szakmai vezetője, az elmúlt évtizedekben végzett sokoldalú és magas szakmai színvonalú kulturális munkásságáért. Elismerést kapott továbbá a könyvtári ágazatban végzett kiemelkedő munkájáért, a megyei és kistelepülési könyvtári szolgáltatások szervezéséért, illetve a zalai helyismereti gyűjtemény digitalizálásában, az informatikai rendszer fejlesztésében végzett munkájáért Sebestyénné Horváth Margit, a Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtár igazgatóhelyettese.

A gálaesten a színházi produkciók létrejöttének támogatásáért, és más, újszerű rendezvények felkarolásáért Kultúra mecénása díjban részesült az M7 Takarékszövetkezet. A cég nevében dr. Tófeji Edina vette át az elismerést Balaicz Zoltán polgármestertől.
A kultúra napi ünnepség keretében beszédet mondott Dr. Szabó László, a Zalai 47. Honvédzászlóalj Hagyományőrző Egyesület elnöke. A rendezvény a Zalai Táncegyüttes, valamint a Szalonna és Bandája együttes műsorával zárult.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK