2020.02.25., kedd - Géza,Vanda Zalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Internet Fiesta: egy bőröndnyi jó tanács

2017. március 30. csütörtök, 18:25
Szerző: Bánfi Kati
Ismét minden korosztálynak kínáltak programot az „Internet Fiesta” elnevezésű egyhetes programon. Az országos rendezvényhez, mint az elmúlt 18 évben mindig, a Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtár is csatlakozott.

A digitális „népünnepély” pedig ezúttal az utazással kapcsolatos internetes lehetőségekre fókuszált.

- Minden évben van egy tematikája az egyhetes programnak – ismertette a részleteket Tóth Renáta, a könyvtár olvasószolgálati csoportvezetője, a program szervezője. – Az idén az utazással kapcsolatos tudnivalók hangzottak el, és ehhez kapcsolódó ajánlott könyvekből rendeztünk kiállítást.

- Mit jelent az internetes utazás pontosan?

- Egy böröndnyi jó tanácsot utazást tervezőknek. Az úti cél kiválasztásától a helyfoglalás, kínált programok, az autóbérlés, a biztosítás módja, a konzulátus elérhetősége, a beszélt nyelvek, a fizetőeszköz, a bankkártya használat, útvonaltervezés, a poggyásszal kapcsolatos tudnivalók. Csupa olyan hasznos tipp, apró praktikák, amire jó odafigyelni. Több korosztálynak is szólt erről előadás. De virtuális kiránduláson is részt vehettek az érdeklődők a megyében, illetve a városban, vagy élménybeszámolónak köszönhetően akár a Caminón is – tette hozzá a távoli és lokális szépségek bemutatására koncentráló rendezvénysorozat kapcsán. – Szó esett a biztonságos internet használatról is, ahogy ajánlott tartalmakról, böngészőkről. A középiskolás korosztályt egyébként elég nehéz megszólítani, ezért volt öröm, hogy a pedagógusok közreműködésével ők is részt vettek ezen a programon.

- Mi a célja általánosságban ennek a több éves rendezvénynek?

- Hogy megtanítson arra, hogy az internetet milyen sokrétűen lehet használni, milyen bőséges információforrás, segédeszköz. Ha ilyen szemmel nézünk rá, talán kevésbé alakulnak ki a függőségek, az órákig gép előtt ücsörgés. Jó a világháló, célzottan használjuk.

- A tagkönyvtárak és a fiókkönyvtárak is csatlakoztak a rendezvényhez.

- Ahol csak lehetett voltak rendezvények, szép számmal. Zalaegerszegen mindhárom intézményegység, illetve a csácsiak szerveztek programot és több kistelepülés is csatlakozott.

Az országos programot az Informatikai és Könyvtári Szövetség hirdette meg.

 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK